Távol az otthontól a szokványos egészségügyi tünetek (nátha, fejfájás, apró sérülések) is nagyobb problémát okozhatnak, az ismeretlen környezet és ellátórendszer miatt.

Az egész évben várt, megtervezett nyaralást, kötelező üzleti vagy tanulmányutat könnyen kellemetlen élménnyé változtathatja egy-egy olyan betegség, amelyet kis előrelátással akár meg is lehetett volna előzni. 

Ezen felül számolni kell a hazaitól eltérő klímájú országokban olyan- elsősorban- fertőző megbetegedésekkel, melyek a mi klímánkon nem honosak.

Az utazás előtt mielőbb, de lehetőség szerint legalább 4-6 héttel érdemes tájékozódni az Önnek és családjának javasolt védőoltásokról. Utazási medicina szakrendelésünk segít az egészségügyi kockázatokra való felkészülésben. Amennyiben rövidebb idő áll rendelkezésre, a tanácsadásra közvetlen az utazás előtt is ajánlott bejelentkezni, sok hasznos információval tudjuk segíteni egészségének megőrzését.

Milyen esetekben tanácsos a nemzetközi oltóközponthoz fordulni?

 • ha extrém magas/alacsony hőmérsékletű térségbe utazik 
 • ha felfedezési céllal utazik 
 • ha vadászat céljából utazik 
 • ha sportolás céljából utazik 
 • ha járvány sújtotta területre utazik 
 • külföldi utazás/hosszas tartózkodás esetén 
 • tanulmányút, cserediákprogram esetén 
 • utazás és külföldi munkavállalás esetén 
 • karitatív tevékenységgel kapcsolatos utazás esetén 
 • ha várandós 
 • ha immunbeteg 
 • ha súlyos alapbetegsége van (pl: szívelégtelenség esetén) 
 • ha gyermekének szeretne védőoltást

Egyéni, szabadidős utazók részére

Élete utazására készül? Nászútra megy? Különleges úticélt választott?

Központunk küldetése, hogy csodálatos emlékekkel és élményekkel gazdagon, egészségesen térhessen haza. Mindenben segítünk tanácsainkkal, hogy pihenését ne árnyékolja be hasmenés vagy egyéb betegség miatt kórházi ellátás. Az utazás előtti felkészüléshez Tiba-Med Utazási Medicina és Védőoltási Központ teljes körű -oltási, megelőzési- szolgáltatást nyújt, személyre szabottan, egyéni kockázatbecslés alapján. Jelentkezését várjuk, amint megvan az utazás pontos ideje és a pontos útiterv. A védőoltások beadási rendje miatt legtöbb esetben az utazás előtt 4-6 héttel ajánlott időpontot kérni szakrendelésünkön. Hosszabb utak, kiküldetések, extrém sportok esetén ennél korábban, 8-10 héttel a tervezett út előtt tanácsos felkeresni szakrendelésünket. Vannak olyan úticélok, amelyek esetén sürgősséggel, akár egy-két nappal az utazás előtt is érdemes eljönni és a minimális megadható védelem mellett elindulni. 

Amennyiben igényli, összeállítjuk útipatikáját, a tervezett célországnak megfelelően. 

Köszönettel vesszük, ha kellemes élményeit, tapasztalatait hazatérését követően megosztja velünk.

Üzleti utazók részére

A magyar és nemzetközi vállalatok, vállalkozások, intézetek, intézmények egyre gyakrabban kezdeményezik és támogatják munkatársaik külföldi tapasztalatszerzését.

A munkáltatók esetében különösen fontos lehet a foglalkozás-egészségügyi szempontok fokozott figyelembevétele. Fontos, hogy a kiküldetés alatt munkavállalója jó egészségi állapotban tudja tölteni tanulmányútját, részt tudjon venni üzleti megbeszélésein a maximális immunológiai védettség biztosítása mellett. A prevenció sok esetben megelőzi az utólagos foglalkozási, munkahelyi balesetek és az ebből fakadó kártérítési kötelezettség kellemetlen következményeit. Ennek érdekében cégünk az alábbi utazás-egészségügyi szolgáltatásokat biztosítja: 

Kiküldetés előtti alkalmassági vizsgálat

Egyéni kockázatbecslésen alapuló oltási terv és részletes egészségügyi tanácsadás

Útipatika összeállítása

Segélyszervezetben dolgozók, külföldön karitatív tevékenységet végzők részére 

Elkötelezett emberek segítőkészsége, segíteni akarása eredményeképpen számos egyházi és civil szervezet, mentőszervezet végzi munkáját távoli, egzotikus helyen, a harmadik világ országaiban, járvány vagy katasztrófa sújtotta övezetben. A misszió idejétől, időpontjától, helyszínétől függően felkészítjük az utazót az egészségügyi kockázatokra, hogy tevékenysége sikeres lehessen.

Gyermekkel utazók részére

A gyermekek élettani sajátosságait, az ellátás során a felnőttektől eltérő igényeit figyelembe véve gondoskodunk védelmükről. Szükség esetén egyeztetjük a házi gyermekorvossal az oltásokat, hogy gyermekének minél kisebb megterhelést jelentsen az utazási előkészület.

Utazás-egészségügyi Szolgáltatások